دسته بندی ها
بازی کامپیوتری کودکان باید با نظارت والدین انجام شود، خب چطور نظارت کنیم؟ نکاتی که در ادامه مطرح میکنیم به شما کمک میکنند بازی کامپیوتری فرزندتان را زیر نظر داشته باشید و برای آن حدومرز تعیین کنید.
اگر وسیله بازی کامپیوتری فرزندتان در اتاق او باشد، ممکن است متوجه نشوید که چقدر از وقتش را صرف بازی میکند. بهنظر کارشناسان کودک، بازی کامپیوتری بیش از ۲ ساعت برای کودکان خوب نیست. نگهداشتن وسایل بازی کودک در اتاق دیگر به شما کمک میکند که راحتتر زمان بازی او را مدیریت کنید.
از بازیهای کامپیوتری که فرزندتان انجام میدهد اطلاع داشته باشید. درست است که بازیهای کامپیوتری تنها عامل بروز رفتارهای خشونتآمیز در کودکان نیستند، اما محدودکردن بازیهای نامناسب هم میتواند مفید باشد.
کودک را به حال خود رها نکنید. رفتارهای او را زیر نظر بگیرید. اگر متوجه موارد زیر شدید، با او صحبت و سعی کنید با رفتاری دوستانه به او نزدیک شوید:
کنار فرزند خود بنشینید و با او بازی کنید. خواهید دید که بازی کامپیوتری در کنار او چقدر لذتبخش است و چقدر ارتباطتان را قویتر میکند. اینطوری هم در جریان بازیهای او قرار میگیرید و هم بیشتر از قبل با او معاشرت میکنید. در واقع فعالیتی مشترک پیدا میکنید و با ادامه این کار، حتی راه برای گفتوگوهای جدیتر با کودک باز خواهد شد.
بهرغم همه نکاتی که گفتیم، باز هم باید به رفتارهای کودک خود توجه کنید. اگر کمتحرک یا نامنظم شده است، شاید زمان آن رسیده باشد که بازی را متوقف کنید. بازیهای کامپیوتری اگر در حد اعتدال انجام شوند نهتنها مضر نیستند، بلکه به کودک در یادگیری مهارتها و رفتارهای سازنده نیز کمک میکنند.
اجازه ندهید که فرزندتان تمام وقت جلوی کامپیوتر یا تلویزیون بنشیند. زمانی را هم برای ورزش او در هوای آزاد در نظر بگیرید. گاه چند حرکت ساده و جذاب ورزشی از بروز آسیبهای جدی جسمی جلوگیری میکند.
نکاتی که گفتیم بهتنهایی کافی نیستند. اگر با نظارت بر رفتار فرزندتان متوجه شدید که مشکل بهراحتی حل نمیشود، بهتر است به کارشناسان و روانشناسان کودک مراجعه کنید و از آنها راهنمایی بخواهید.
ثبت نظرات و پیشنهادات